Algemeen

Incompany Governance

Veranderende krachtenvelden zijn een nieuwe constante. Maar verandert jouw organisatie of branche mee? Adaptief vermogen is onmisbaar voor bedrijven en instellingen. Anticiperen op verandering is de kerncompetentie van de moderne bestuurder en toezichthouder aan het worden. En dat zorgt voor boeiende vraagstukken op het gebied van governance, leiderschap en strategie. In een incompany programma van Wagner & Company ontwikkelen we samen met jou opvattingen hoe je vanuit een diverser perspectief kan kijken en vorm kan geven aan de toekomst van jouw organisatie of branche.

Branchegericht

Voor Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen in specifieke branches maken wij op verzoek maatwerkprogramma’s. Hierin kunnen zelfevaluatie en deskundigheidsbevordering vormgegeven worden rondom thema’s die in jouw Raad spelen.

Aan de hand van een voorgesprek bepalen we met jouw de ontwikkelvraag en hoe het programma eruit komt te zien. Er is altijd ruimte om thema’s die gedurende het traject aan bod komen in te passen. Dit doen we op basis van jouw probleemstelling én ambitie, die we samen formuleren. Vanuit onze adviesdiscipline op het gebied van bestuur en strategie en relatie met honderden deelnemers en alumni hebben wij actuele ervaring in zowel de private als de publieke sector. Wij kiezen met de inzet van onze state of the future faculty voor een benadering die zakelijk, wetenschappelijk en maatschappelijk verantwoord is.

Voor wie

Aan een incompany programma kan zowel de Raad van Commissarissen / Raad van Toezicht als het bestuur deelnemen.

Wat deze opleiding je brengt

  • Hoe gaan we om met de toenemende complexiteit van stakeholderverhoudingen?
  • Wat is de rol van de toezichthouder bij strategievorming?
  • Welke basis in de board is nodig om de organisatie toekomstbestendig te maken?
  • Is onze rolverdeling en de verantwoordelijkheid tussen bestuur en toezichthouders helder?

Voor wie

Aan een incompany programma kan zowel de Raad van Commissarissen / Raad van Toezicht als het bestuur deelnemen.

Wat deze opleiding je brengt

  • Hoe gaan we om met de toenemende complexiteit van stakeholderverhoudingen?
  • Wat is de rol van de toezichthouder bij strategievorming?
  • Welke basis in de board is nodig om de organisatie toekomstbestendig te maken?
  • Is onze rolverdeling en de verantwoordelijkheid tussen bestuur en toezichthouders helder?

Accreditatie

PE-Punten

De Permanente Educatie punten die behaald worden met de Incompany Governance worden door diverse beroepsorganisaties erkend. Eén uur onderwijs staat gelijk aan één PE-punt.

Specifieke PE-doelgroepen zijn: registeraccountants (interne/externe, MKB, overheids-, in business), financiële professionals, advocaten, notarissen, bestuurders van woningcorporaties, commissarissen met een PE verplichting vanuit de VTW en external auditors.

Wagner & Company voldoet aan de voorwaarden die Aedes, KNB, NBA, NOB, RB en VTW stellen aan de toekenning van PE-punten.

Alumninetwerk

Alumninetwerk

Meerdere keren per jaar komen alumni van de Wagner & Company programma’s bij elkaar tijdens een Kennisbijeenkomst. De kennisbijeenkomsten leveren 2 PE punten op bij erkenning door de toegewezen beroepsgroep.

Daarnaast worden er jaarlijks enkele masterclasses over governance gerelateerde onderwerpen georganiseerd. Deelname levert 6 PE punten op bij erkenning door de toegewezen beroepsgroep.

Via onze social media kanalen wordt via blogs en podcasts interessante en relevante content gedeeld.

Wat andere deelnemers zeggen

'‘De training omvat alle aspecten van toezichthouden. Door het volgen van de training ben ik me bewust van de rolverdeling tussen bestuur en toezichthouder en heb ik een goede basis om als bestuurder en toezichthouder te kunnen werken’'
Miranda Zwart Directeur-bestuurder Vrijwilligerspunt Westfriesland
Miranda Zwart
Directeur-bestuurder Vrijwilligerspunt Westfriesland
‘De RvT heeft door deze trainingsdagen een mooie stap kunnen zetten in de professionalisering, dat was het doel. Met de inzichten van de inleiders zijn een behoorlijk aantal eye-openers aangereikt’
Pieter Zijlema, oud-voorzitter RvT M.O.S.
Pieter Zijlema
oud-voorzitter RvT M.O.S.
“Met name het via het programma gezamenlijk zoeken naar en uitdiepen van verantwoordelijkheden en bijbehorend gedrag van zowel bestuurder als toezichthouder, droeg bij aan een sterke gemeenschappelijke basis voor verdere samenwerking.”
Incompany Governance
Piet de Witte
Voorzitter CvB Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs

Schrijf je direct in

Inschrijven voor een van onze opleidingen is simpel: het duurt maar 5 minuten. Meteen na je inschrijving krijg je een mail met je ingevulde gegevens. De officiële bevestiging zit een paar dagen later in je inbox.

Stel je vraag

Vragen over onze opleidingen of andere diensten? Stel je vraag via het formulier hieronder of bel ons op +31 (0)85-0161300. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Naam(Vereist)
© Copyright Wagner & Company 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen