Algemeen

Trainersopleiding

Persoonlijke effectiviteit & groepsdynamica

Heb je de ambitie om trainer te worden? Vraagt jouw functie meer leiderschap (binnen jouw team)? Wil jij op een authentieke manier voor een groep staan en jezelf inzetten als instrument om mensen te motiveren en inspireren? Dan is de Trainersopleiding zeker iets voor jou!

Mensen aan het denken zetten, laten ervaren en met nieuwe inzichten een stap vooruit laten maken in hun ontwikkeling. Jezelf als trainingsinstrument leren inzetten, ontwikkelen en versterken. Leren trainen op de bovenstroom maar zeker zo belangrijk op de onderstroom in een groep. Bij de Trainersopleiding post-hbo leer je hoe je als transformationeel trainer deelnemers motiveert en begeleidt om nieuwe keuzes te maken in hun persoonlijke en professionele leven.

In zes maanden ligt de focus, naast de vak inhoud, op jou in je rol als trainer. Hoe wil jij je ontwikkelen als trainer? Wat zijn je kwaliteiten en valkuilen? Hoe ga jij om met weerstand en krijg inzicht in groepsdynamica.

Doordat de opleiding zich focust op transformationeel trainerschap ga je net een stap verder. Je handelt vanuit je eigen leer- en groeipunten en inspireert anderen datzelfde te doen. Dit ontwikkelt jou tot een authentieke en inspirerende trainer die het verschil kan maken.

Curriculum

Curriculum

In zes modules van twee dagen komt het volgende aan bod:

 • Module 1: Jijzelf
  Introductie Transformationeel Trainen, wat houdt het in? Impactvolle openingen, wie staat er voor de groep? Een goede trainer is authentiek. Maar hoe laat je jouw authenticiteit zien? Waarin onderscheid jij je? We gaan het onder andere hebben over aanwezig zijn in het hier-en-nu. Omgaan met weerstand.
 • Module 2: De trainer
  Wat doet een transformationeel trainer? Hoe zorg je ervoor dat de energie goed verdeeld is? En hoe voel je je op je gemak met ongemak? Je pitch, wat verkoop je? Je verhaal verkopen zonder te verkopen. Van waaruit doe je wat je doet. Bewustwording, verdieping en inzetten van kernkwaliteiten.
 • Module 3: De training
  Hoe zet je een training op? Waaraan moet deze voldoen? Maatwerk training vs. Open training. Voor deze module is er al een begin gemaakt met het schrijven van een eigen trainingsprogramma. Effectiviteit en borging van een training en het belang van goede evaluaties.
 • Module 4: Groepsdynamiek
  Kernthema’s van jou als trainer. Jouw binnenwereld in interactie met de groep. Soms komt er weerstand of spelen er thema’s in de groep. Hoe ga je daarmee om, waarin raakt dit jou en hoe geef je er leiding aan? Teamontwikkeling, visies en fasen.
 • Module 5: Open Space, Besluitvorming en Afsluiten
  Ruimte om met elkaar een dag vorm te geven middels het geven van eigen workshops aan elkaar. Hoe faciliteer je als trainer duurzame besluitvorming? Borging van het geleerde tijdens de opleiding.
 • Module 6: Examen
  Elke deelnemer doet examen op onderdelen uit zijn of haar eigen ontwikkelde training en we eindigen met de diploma-uitreiking.

Data & locaties

Data & locaties

Startdatum Locatie
16 november 2023 Groningen Bekijk
Startdatum
16 november 2023
Hoge Der A, Groningen
Regulier

Hoge Der A, Groningen

Groningen

Bijeenkomsten
donderdag 16 november 2023
09:00 - 17:30
Toon alle data
vrijdag 17 november 2023
09:00 - 17:30
donderdag 14 december 2023
09:00 - 17:30
vrijdag 15 december 2023
09:00 - 17:30
donderdag 18 januari 2024
09:00 - 17:30
vrijdag 19 januari 2024
09:00 - 17:30
donderdag 15 februari 2024
09:00 - 17:30
vrijdag 16 februari 2024
09:00 - 17:30
donderdag 14 maart 2024
09:00 - 17:30
vrijdag 15 maart 2024
09:00 - 17:30
donderdag 18 april 2024
09:00 - 17:30
vrijdag 19 april 2024
09:00 - 17:30

Investering

Opleidingskosten

€ 3.450*

*De opleidingskosten zijn inclusief begeleiding op de opleidingslocatie, digitaal kennisplatform en exclusief studieboeken en arrangementskosten. De opleiding is vrijgesteld van BTW.


Arrangementskosten

Soesterberg
€ 1.200**

** Eventuele overnachtingen zijn niet inbegrepen en dienen door de deelnemer zelf gereserveerd te worden.


Boeken

€ 92

Alumninetwerk

Alumninetwerk

Meerdere keren per jaar komen alumni van de Wagner & Company programma’s bij elkaar tijdens een Kennisbijeenkomst. De kennisbijeenkomsten leveren 2 PE punten op bij erkenning door de toegewezen beroepsgroep.

Meer informatie over de Kennisbijeenkomsten vind je hier.

Daarnaast worden er jaarlijks enkele masterclasses over governance gerelateerde onderwerpen georganiseerd. Deelname levert 6 PE punten op bij erkenning door de toegewezen beroepsgroep.

Via onze social media kanalen wordt via blogs en podcasts interessante en relevante content gedeeld.

Brochure downloaden

Brochure downloaden

Aanhef(Vereist)
Naam(Vereist)

Wat andere deelnemers zeggen

''Hele bijzondere opleiding, van nut voor vele facetten in werkend en privéleven. Met dit diploma op zak sta ik stevig bepakt, zelfverzekerd en authentiek voor veel verschillende groepen.''
Trainersopleiding
Trainersopleiding
''De theorie die wordt aangereikt over groepsdynamiek is echt op post-HBO niveau, niveau docent brengt je naar grote hoogte. Maud heb ik ervaren als een hele authentieke, ontwapenende en eerlijke trainer die heel knap kan schakelen tussen verschillende niveaus (in trainen over trainen).''
Trainersopleiding
Trainersopleiding

Schrijf je nu eenvoudig in

Vul het formulier zorgvuldig in gemiddeld 5 minuten. Je ontvangt een e-mail met je ingevulde gegevens. Je ontvangt binnen enkele werkdagen een officiele bevestiging van je inschrijving.

Stel je vraag

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of te bellen naar +31 (0)85 – 016 13 00. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur.

Naam(Vereist)
© Copyright Wagner & Company 2023 Gebouwd door Saam' uit Groningen