One Tree Planted

Wagner is partner van One Tree Planted

We laten samen een bos groeien

Het klimaat verandert in rap tempo. Het is niet altijd makkelijk te bedenken hoe je daar als individu invloed op kunt uitoefenen. Heel veel individuen samen kunnen echter een groot verschil maken. Zo ook heel veel bomen samen. Stel je voor dat iedereen één boom plant… Een onmogelijke opgave? Niet voor One Tree Planted. One Tree Planted is op een missie om het voor iedereen eenvoudig te maken om het klimaat te helpen door bomen te planten. Daarom is Wagner partner van One Tree Planted.

Missie Wagner

Als maatschappelijke onderneming wil Wagner een bijdrage leveren aan de grotere maatschappelijke vraagstukken. We zijn actief in de samenleving, ondernemen met kennis en dragen middels partnerschappen en investeringen bij aan ondernemerschap op het gebied van ‘greentech’, ‘bluetech’ en behoud van natuur. Zodat we bijdragen aan een circulaire economie. One Tree Planted is zo’n duurzame investering.

Logo OneTreePlanted 1
Missie One Tree Planted

One Tree Planted is een organisatie zonder winstoogmerk, gericht op wereldwijde herbebossing. De slogan van One Tree Planted is helder: Eén dollar. Eén boom. Matt Hill, oprichter van One Tree Planted: “When I started One Tree Planted in 2014, my goal was simple: make it easy for people to understand the importance of trees and make it even easier to get trees in the ground. I wanted to highlight the important work these planting organizations were doing, and get more businesses looking at tree planting as a way to give back.”

Waarom bomen

Bomen helpen de planeet te koelen door schadelijke broeikasgassen op te zuigen en op te slaan in hun stammen, takken en bladeren en zuurstof terug in de atmosfeer te brengen. Ze helpen het water dat we drinken te filteren en meer dan 80% van de biodiversiteit op het land een habitat te geven. Eén volwassen boom kan gemiddeld 48 pond kooldioxide per jaar absorberen en de thuisbasis zijn van honderden soorten insecten, schimmels, mos, zoogdieren en planten. Bomen bieden werk aan meer dan 1,6 miljard mensen en zijn belangrijke ingrediënten in 25% van alle geneesmiddelen. Zo wordt aspirine bijvoorbeeld gewonnen uit de bast van een wilg.
Klik hieronder op de button voor een infographic over het belang van bomen van One Tree Planted.

Ergens beginnen

Bossen aanleggen is dus een goed idee. Tegelijkertijd: het daadwerkelijk planten van zoveel bomen is een complexe uitdaging met flinke politieke, ecologische en logistieke vraagstukken. Het mooie aan One Tree Planted is dat ze gewoon maar zijn begonnen aan deze complexe missie. Eerst met een klein clubje, nu met een steeds groter globaal netwerk. De ruimte van 0,9 miljard hectare is nog lang niet in zicht, maar One Tree Planted inspireert wel om te geloven dat het mogelijk is.
Klik hieronder op de button voor een infographic over het belang van bomen van One Tree Planted.

Miljoenen bomen

One Tree Planted werkt in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Afrika samen met partners die helpen om bomen te planten, om na brand of overstromingen bossen te herstellen, om banen te creëren, gemeenschappen te bouwen en de biodiversiteit te beschermen. Ze slagen steeds beter in hun missie: in 2018 lukte het ze om meer dan 1,3 miljoen bomen te planten en in 2019 al meer dan 4 miljoen.

Impact wereldwijde bebossing

Op 5 juli 2019 publiceerden wetenschappers in Science een studie over hoeveel ruimte er nog is op onze planeet voor bomen. Hun studie wijst uit dat 0,9 miljard hectare geschikt is voor de aanleg van bossen. Als we die ruimte volledig beplanten met bomen dan kunnen die als ze volwassen zijn zo’n 205 miljard ton CO2 uit de atmosfeer halen. “Als we nu in actie komen kunnen we terugkeren naar het niveau dat we ongeveer een eeuw geleden zagen”, aldus onderzoeker Tom Crowther. De studie toont aan dat het herstellen van bossen een enorme impact kan hebben op klimaatverandering.

Partnerschap

Wagner is om die reden partner van One Tree Planted. We onderschrijven het belang van herbebossing en omarmen de daadkracht van One Tree Planted. Om het partnerschap te markeren openden we eind 2019 een fonds. Ons netwerk nodigden we uit te investeren en we stopten zelf per medewerker een bedrag in het fonds. Dit was slechts het begin; we blijven investeren in bomen. We geven die mogelijkheid ook aan onze relaties. Bij iedere financiële transactie bieden we de optie een extra bedrag te storten voor One Tree Planted.

Ben je ook enthousiast om te investeren in bomen? Je kunt eenvoudig een donatie doen via ons fonds. We laten samen een bos groeien!

Kijk voor meer informatie over One tree Planted op hun website.