Governance Matching

Matchen van goede ‘governors’

  • Algemeen
  • Praktische informatie

Governance Matching

Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht kunnen gebruik maken van onze expertise ter ondersteuning van de samenstelling van een Raad door vinden van een of meer nieuwe leden, of het samenstellen van een volledig nieuwe Raad op basis van de eisen die het heden en de toekomst stelt. Tevens zijn wij graag jouw partner als het gaat om het inrichten van een geheel nieuw toezichthoudend orgaan.

Wagner heeft meer dan 30 jaar ervaring in de wereld van bestuurders, besturen, en Raden van Commissarissen en -Toezichthouders. Wij kennen het belang om alle facetten van kandidaten mee te wegen. Het gaat nooit alleen om competenties en ervaring, maar zeker ook om persoonlijkheid en de toegevoegde waarde die een kandidaat levert aan de Raad als geheel. Wij beschikken over kennis en inzicht ten aanzien van verschillende competenties die voor te onderscheiden rollen aan Commissarissen en Toezichthouders worden gevraagd. Als partner van PiCompany kan Wagner gebruik maken van instrumentarium en onderliggende data waarmee wij de kwaliteiten van een kandidaat kunnen afzetten tegen het door de organisatie gewenste profiel.

Voor wie

Voor Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht die zich graag professioneel laten begeleiden bij de selectieprocedure voor nieuw aan te stellen Commissarissen of Toezichthouders in hun Raad.

Onze specialisatie

Groot netwerk met gecertificeerde kandidaten

Wij richten ons in onze dienstverlening op matching. Wagner & Company heeft een groot netwerk van potentiële kandidaten voor de rol van Toezichthouder of Commissaris. Ons netwerk bestaat onder andere uit ca. 1.200 alumni van onze Governance Opleiding tot gecertificeerd commissaris / toezichthouder.

Onze begeleiding

Wij begeleiden je graag bij de volgende processen:

  • Advisering samenstelling Raden en het inrichten van nieuwe toezichthoudende organen.
  • Desk search naar potentieel geschikte kandidaten.
  • (Voor)selectie van reacties.
  • Begeleiding tijdens sollicitatiegesprekken.
  • Handeling van het proces rondom ontvangst en reacties, uitnodigen, afwijzen en het te woord staan van kandidaten.

De begeleiding van de procedure wordt verzorgd door een gecertificeerd Toezichthouder / Commissaris met ervaring in een toezichthoudende rol.

Praktische informatie

Werkwijze & Investering

Na een oriënterend gesprek en jouw wensen die daaruit voortvloeien, brengen wij graag een offerte uit. De investering bedraagt een jaarvergoeding van een Commissaris of Toezichthouder binnen je Raad. Met een ondergrens van € 5.000. Dit bedrag is exclusief BTW en reiskosten à € 0,35 per km.

Stel je vraag!

We streven ernaar je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. Toch liever bellen? +31 (0)85 – 016 13 00