Executive MBA Sports & Health

Goud waard

 • Algemeen
 • Curriculum
 • Praktische informatie
 • Faculty
 • Accreditatie
 • Alumninetwerk

Algemeen

De aandacht voor gezondheid en sport is branche overschrijdend. Sport en gezondheid is een maatschappelijke aangelegenheid geworden waarin vitaliteit een centrale rol speelt. Managers, ondernemers en bestuurders hebben veel baat bij een MBA opleiding die hen inspireert de kansen van morgen vorm te geven: de Executive MBA Sports & Health. Jij kiest daarmee voor een MBA die meer biedt dan welke algemene bedrijfskundige MBA dan ook. De conclusie uit actuele discussies bij universiteiten en in het bedrijfsleven: De juiste MBA bij de juiste persoon op het juiste moment is goud waard. De NVAO geaccrediteerde Executive MBA Sports & Health duurt twee jaar (deeltijd). We geven je daarin een platform waar grenzen worden verlegd en innovatie in economisch denken centraal staat. Je vergroot je kennis van tal van disciplines, duikt de internationale samenleving in en bouwt aan een netwerk voor het leven.

“Positieve gezondheid met aandacht voor preventie is een mindshift die het begrip ‘health’ in de wereld een nieuw potentieel geeft. Sports en health versterken elkaar op een unieke manier. Niets anders in de wereld heeft zo’n uitstraling en verbindingskracht als sport. Om het gemeenschappelijk potentieel van sports en health te benutten zijn de beste ondernemers, leiders en managers nodig. Die leiden wij hier op. “
Prof. drs. Philip Wagner
Initiatiefnemer Executive MBA Sports & Health

WAT DEZE OPLEIDING JE BRENGT:

 • Is veelomvattend, uitdagend en geaccrediteerd.
 • Ondersteunt ondernemerschap, leiderschap en innovatie.
 • Kent een didactisch concept van leren, onderzoeken en ervaren.
 • Leidt tot een thesis die aanzet tot innovaties.
 • Vergroot branche breed de aandacht voor gezondheid en sport.
 • Heeft docenten die uitdagen, ondersteunen en enthousiasmeren.
 • Is ook modulair te volgen.
 • Is ook geschikt voor mensen met een kortere scholingsbehoefte. Je kunt ook losse modules volgen.

Voor wie

Deze MBA is bedoeld voor professionals die om zich heen kansen zien om bij te dragen aan een gezonder bedrijfsleven, aan fittere organisaties. De opleiding is geschikt voor mensen met verschillende ervaringen en achtergronden: van een marketeer tot een medisch specialist, van een bestuurder (in de zorg) dot een onderzoeker, van een houder van een eerstelijnspraktijk tot een beleidsmaker. Voor iedereen die in welke branche dan ook als professional de aandacht voor gezondheid en sport wil vergroten. Word die ondernemende leider met een visie en oplossingen voor het welzijn van maatschappij en economie.

Je weet wat het is om door te zetten, je hebt een blik die breder is dan je eigen vakgebied, je opereert zelfstandig en wordt graag uitgedaagd. Je staat open voor het delen van je kennis en ervaringen, samen met ons en je studiegenoten ontwikkel je competenties op het gebied van leiderschap, ondernemen en innoveren. Dan pas je in de brede doelgroep voor deze MBA (academisch/hbo werk- en denkniveau) en past deze opleiding bij jou!

Curriculum

De Executive MBA Sports & Health vindt steeds op andere locaties plaats. Het eerste jaar bestaat uit 5 modules met een gemiddelde studielast per module van 168 uur. Het tweede studiejaar bestaat uit 3 modules met een totale studielast van 840 uur. De studiebijeenkomsten vinden op wisselende locaties plaats op de donderdag van 14.00 – 21.00 uur.

De colleges zijn alles behalve schools, maar juist actief en inspirerend. In iedere module bezoek je bedrijven, instellingen of bestuderen we concepten die relevant zijn binnen de context van Sports & Health. Hiermee verbreed je jouw visie op de vitaliteit van de maatschappij.

Programma jaar 1

 • Leergang 1: Visie en strategie in Sports & Health
 • Leergang 2: Maatschappelijke positionering, innovatie en ondernemerschap
 • Leergang 3: Facility- en event management
 • Leergang 4: Markting, communicatie en community building
 • Leergang 5: Governance en verandermanagement

Programma jaar 2

 • Leergang 6: Leiderschap, organisatie- en teamontwikkeling
 • Leergang 7: Management in Sports & Health als wetenschapsgebied
 • Leergang 8: Opzet van het onderzoek
 • Leergang 9: Onderzoek uitvoeren en publiceren

Waarom een studiereis naar China?

De studiereis leert dat niets vanzelfsprekend is en toont China van dichtbij, in theorie, op straat en achter de deuren. Er is daarnaast volop ruimte om van gedachten te wisselen met je studiegenoten en tot reflectie te komen. De reis vergroot zo het bewustzijn van je eigen identiteit en die van anderen. Dat is een waardevolle belevenis voor zowel je persoonlijke als je professionele leven.

In dit filmpje vertellen prof. dr. Rob de Wijk en prof. drs. Philip Wagner waarom de studiereis naar China gaat.

Praktische informatie

 

Startdatum: N.T.B.

 

Locaties

De studiebijeenkomsten vinden plaats op wisselen locaties. Enkele voorbeelden zijn: Papendal, KNVB Campus,, SX Eindhoven, Team Heiner, Thialf, Circuit Zandvoort

 

Investering

 

Opleidingskosten totale opleiding

€ 29.700* inclusief studiereis naar China, studiereis met bezoek aan congres van de Academy of Management in de VS, arrangementskosten en examengeld.

 

Opleidingskosten

Jaar 1:  € 17.350

Jaar 2:  € 12.350

 

Instapmodule Finance
€ 450. Deze module is verplicht voor niet-financieel opgeleiden.

 

*De opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW en inclusief begeleiding op de opleidingslocatie en digitaal kennisplatform, exclusief studieboeken en facultatieve instapmodule finance. Voor de studiereizen geldt dat deze exclusief heen- en terugvlucht, aanvraag visum en eventueel reis- en annuleringsverzekering zijn. De verblijfskosten tijdens de studiereizen zijn gebaseerd op basis van double rooms. Voor het verblijf in single rooms wordt een meerprijs in rekening gebracht.

 

STAP-subsidie

De Wagner & Company Graduate School is een door het ministerie van OCW erkende onderwijsinstelling voor Hoger Onderwijs. Onze scholingsprogramma’s zijn ontwikkeld om professionals te faciliteren in een ‘Leven Lang Leren’. Daarmee komen de programma’s in aanmerking voor een STAPsubsidie. De afkorting STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie.

 

De STAPsubsidie vervangt sinds 1 januari 2022 de belastingaftrek voor studiekosten voor particulieren. Op de website van de UWV vindt u alle informatie over het STAP-budget, de aanvraagprocedure en voorwaarden.

 

Klik hier voor meer informatie

 

Wilt u het STAP-budget aanvragen? Meld u dan eerst aan voor één van onze scholingsprogramma’s. De inschrijvingsbevestiging die u van ons ontvangt heeft u nodig om uw aanvraag te kunnen indienen.

 

Voor individuele vragen over het aanvragen van het STAP-budget voor één van onze programma’s kunt u contact opnemen met de programma expert.

 

 

Diploma

 

Na afronding van de Executive MBA Sports & Health ontvang je het NVAO erkende diploma en mag je de titel MBA achter je naam voeren. Volg je de opleiding modulair of volg je een losse module, dan ontvang je per afgeronde module een certificaat van deelname. Wanneer je alle modules los afneemt en de toetsing succesvol afrondt, leidt een stapeling van alle afzonderlijk gevolgde modules ook tot het MBA diploma.

 

“De Executive MBA is voor mij life changing. Door de combinatie van ondernemerschap, leiderschap en innovatie ben ik anders naar mezelf en de maatschappij gaan kijken. Het is meer dan een kennisopleiding. De opleiding zorgde voor een versnelde transformatie in mezelf om de sportmaatschappij te dienen en terug in zijn kracht te zetten.”

Sandra Temmerman MBA

 

Partners

Wagner werkt internationaal samen; waaronder met universiteiten in Canada, de Verenigde Staten, China an Zuid-Amerika. Wagner vormt bovendien samen met een aantal Europese universiteiten het European Network of Sport Sciences in Higher Education en is lid van het North American Society Sport Management (NASSM).

Board Consultants

philip wagner profiel

Prof. drs. Philip Wagner

Ondernemer met kennis

Faculty Members

prof mr marjan olfers

Prof. mr. Marjan Olfers

Legt morele vraagstukken bloot

Faculty Members

rob adams

Rob Adams

Jaagt anderen aan innovatief te zijn

Faculty Members

jim weese

Prof. Jim Weese PhD

Biedt een universeel perspectief op leiderschap

Faculty Members

nico delleman

Prof. dr. Nico Delleman

Daagt uit om voorsprong te nemen

Faculty Members

gerard sierksma

Faculty Members

Peter Murphy

Peter Murphy

Laat de ander zelf het antwoord geven

Faculty Members

peter hopstaken

Peter Hopstaken

Wil weten hoe het zit

Faculty Members

sidney kenyon

Sidney Kenyon Ed.D

Durft groots na te denken

Academic Advisors

daco woudenberg

Faculty Members

tim gilissen

Tim Gilissen

Maatschappelijk betrokken topsportmanager

Faculty Members

Tjisse Wallendal MBA

Tjisse Wallendal MBA

Man van de dingen die er nog niet zijn

Board Consultants

LEEN_2021_72dpi_750x500_sRGB_1

Leen de Waal MSc MA

Helpt organisaties en individuen zichzelf opnieuw uit te vinden

Faculty Members

Dr Inge Claringbould

Dr. Inge Claringbould

Helpt sociaalwetenschappelijk onderzoek op te zetten

Faculty Members

erik ruts

Drs. Erik Ruts

Zachtaardig sponsorbrein

Faculty Members

egbert mulder

Drs. Egbert Mulder

Leiderschap van EGO naar ECO

Faculty Members

sandra meeuwsen

Dr. Sandra Meeuwsen

Probeert het wezen van sport te doorgronden

Faculty Members

remco hoekman

Dr. Remco Hoekman

Authentieke analyticus

Faculty Members

nikolaas bellens

Dr. Nikolaas Bellens

Een gedreven entrepreneur met een passie voor sport

Faculty Members

adri broeke

Dr. Adri Broeke

Pionier in sportmanagement

Faculty Members

angelique groot

Angelique Groot MMS

Verwondert zich in het landschap van de zorg

Faculty Members

hans bolten

Drs. Hans Bolten

Voor een meer betekenisvolle dialoog

Faculty Members

herman ram

Herman Ram

Exacte man in de wereld van de doping

Faculty Members

lior steinberg

Lior Steinberg

Stelt mensen centraal in stedelijk ontwerp

Faculty Members

Ir. Henri Verploegh

Ir. Henri Verploegh

Schept condities voor programmamanagement

Faculty Members

hans koeleman

Hans Koeleman

Veelzijdige verhalenmaker

Faculty Members

geert slot

Geert Slot

Neemt regie in communicatie

Faculty Members

erik verschoor

Erik Verschoor

Regelt mobiliteit en bereikbaarheid bij evenementen

Faculty Members

Drs Victor Deconinck

Drs. Victor Deconinck

Vertaalt betekenissen in woorden

Accreditatie

 

De Executive MBA Sports & Health is door de NVAO op basis van de internationale AMBA (MBA) eisen  geaccrediteerd. De instellingscode (BRIN nummer) van Wagner & Company is 30PH. Het CROHO nummer van de Executive MBA Sports & Health is 70054.

 

PIcompany

Wij zijn partner van PIcompany ten behoeve van o.m. de ontwikkeling en het gebruik van leiderschapscompetentieprofielen in sportmanagement.

 

Internationale expertise en partnerships

Wagner & Company werkt internationaal samen; waaronder met universiteiten in Canada, de Verenigde Staten, China en Zuid-Amerika. Wagner & Company vormt bovendien samen met een aantal Europese universiteiten het European Network of Sport Sciences in Higher Education en is lid van de North American Society Sport Management (NASSM). Daarnaast is Wagner & Company een van de founding partners van de World Association in Sport Management (WASM).

“De Executive MBA heeft mij een paar flinke stappen vooruit gebracht in mijn vakgebied. Als bedrijfskundige/controller met een eigen bedrijf is het goed een bedrijfskundige blik te werpen op een conservatief vakgebied als sport. Total Quality Management in High Performance Management, mijn afstudeerrichting, zij issues waar ik zowel binnen als ook buiten de sport goede ervaringen mee opdoe en die deuren voor mij openen. Een topopleiding door stimulerende (sport-)omgevingen, interessante docenten, een perfecte organisatie en een hoog niveau mede door de kennis en kunde van mijn groep.”

Dankmar Caderius van Veen MBA
Eigenaar Projectbureau DCV

Alumninetwerk

 

Kennisbijeenkomsten

Vier keer per jaar komen alumni van de Wagner & Company programma’s bij elkaar tijdens een Kennisbijeenkomst. Nadrukkelijk zijn ook andere geïnteresseerden in dit onderwerp welkom. De kennisbijeenkomsten leveren 2 PE punten op bij erkenning door jouw beroepsgroep.

Meer informatie over de Kennisbijeenkomsten vind je hier.

“Als financieel directeur en RA heb ik de Governance Opleiding als zeer professioneel ervaren. Met name omdat je in toezichthoudende functies meer nodig hebt dan alleen financiële kennis. Kennis van de bestuurlijke omgeving in al haar facetten, en dan voornamelijk de invalshoek van de toezichthouder daarin, is onontbeerlijk. Kennis die goed wordt aangereikt in de Governance Opleiding”

Sytze Marseille RA

Financieel directeur

Kosten

€ 29.700

Locatie

Meerdere locaties

Stel je vraag!

We streven ernaar je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. Toch liever bellen? +31 (0)85 – 016 13 00