Kennisbijeenkomsten

Actuele ontwikkelingen

  • Algemeen
  • Praktische informatie
  • Faculty
  • Accreditatie

Kennisbijeenkomsten

 

Leiderschap & Eeuwenoude wijsheid

Nomadische stammen als inspiratie voor huidig leiderschap

 

Bij steeds meer organisaties staan niet enkel leiders met hun hoofd in de wind. Met de steeds verder ontwikkelde communicatietechnologieën kan iedereen bijvoorbeeld aangesproken worden op iets wat gerelateerd is aan de organisatie. Maar hoe kun je als individu binnen een organisatie acteren en je aanpassen aan steeds veranderende omstandigheden?

De huidige crisis waarin we ons bevinden is exemplarisch: organisaties hebben geen keuze en dienen mee te bewegen op omstandigheden van buitenaf.

 

In deze kennisbijeenkomst, met als thema Leiderschap & eeuwenoude wijsheid, bespreken we wat je van verschillende culturen kunt leren en hoe je als organisatie omgaat met veranderende omstandigheden. We richten ons niet op beleid, maar op individueel handelen in specifieke situaties. In de kennisbijeenkomst staan een aantal lessen van Nomadische stammen centraal. Zij zijn meesters in het bouwen van sterke gemeenschappen waar iedereen weet waar hij of zij relevant is voor het grotere geheel. Organisaties kunnen veel inspiratie halen uit de lessen van nomaden en hiermee helderheid, vertrouwen en aanpassingsvermogen vergroten.

 

De bijeenkomst zal zich niet beperken tot inspirerende verhalen en beschouwingen op eeuwenoude wijsheid, maar juist dicht bij de mensen komen. Dat doen we aan de hand van kleinere discussies die nomadische en eeuwenoude wijsheid aan thema’s van vandaag koppelen.

 

Kom langs en laat je inspireren door twee experts uit de praktijk: Anthony Willoughby – avonturier en ondernemer van de Nomadic School of Business, en Sociologe en organisatieadviseur Doutzen Groothof van Stand Tall, gevestigd in Rwanda, die interactief met de deelnemers aan de slag zullen gaan. Anthony en Doutzen zijn organisatieadviseurs die vanuit praktische antropologie en een diepe wens om moedig leiderschap proberen te inspireren.

 

Deelnemers worden aangezet om na te denken over zichzelf en/of hun rol in hun organisatie. Aan het einde van de twee uur durende bijeenkomst loopt iedereen met een verfriste kijk op leiderschap en verandering de deur uit.

 

De bijeenkomst vindt plaats in de Grote Kerk in Zwolle op 21 september 2021. Inloop vanaf 15.30 uur. Om 18.00 uur is de bijeenkomst ten einde en volgt er een informele afsluiting met een hapje en een drankje. De bijeenkomst zal Engelstalig zijn.

 

Het evenement is hybride georganiseerd. Dit betekent dat de bijeenkomst zowel fysiek als online te volgen is. We hebben binnen de richtlijnen van het RIVM beperkt plaats voor een fysieke ontmoeting, voor 50 mensen in totaal. Je kunt bij je inschrijving een keuze maken. Indien de maximale aantallen voor de fysieke ontmoeting zijn bereikt, zullen wij je tijdig informeren. Het online volgen van de Kennisbijeenkomst is altijd mogelijk.

 

Praktische informatie

 

Waar en wanneer?

De bijeenkomst vindt plaats in de Grote Kerk in Zwolle op 21 september 2021. Inloop vanaf 15.30 uur. Om 18.00 uur is de bijeenkomst ten einde en volgt er een informele afsluiting met een hapje en een drankje.

 

Investering

 

De kosten voor deelname bedragen € 175, inclusief BTW.

 

Alumni van Wagner & Company programma’s kunnen met korting deelnemen:
Alumni met PE registratie: € 131,26, inclusief BTW (25% korting)
Alumni zonder PE registratie: € 43,74, inclusief BTW (75% korting)

 

Certificaat

 

Deelnemers met de wens tot PE registratie ontvangen na afloop van de Kennisbijeenkomst een certificaat van deelname.

Board Consultants

philip wagner profiel

Prof. drs. Philip Wagner

Ondernemer met kennis

PE-punten

 

De Permanente Educatie punten die behaald worden met de Kennisbijeenkomst worden door diverse beroepsorganisaties erkend. Deelname levert 2 PE-punten op bij erkenning door de beroepsgroep.

Specifieke PE-doelgroepen zijn: registeraccountants (interne/externe, MKB, overheids-, in business), financiële professionals, advocaten, notarissen, bestuurders van woningcorporaties, commissarissen met een PE verplichting vanuit de VTW en external auditors.

Wagner & Company voldoet aan de voorwaarden die Aedes, KNB, NBA, NOB, RB en VTW stellen aan de toekenning van PE-punten.

Intensiviteit type

Bijeenkomst

Locatie

Grote Kerk, Zwolle

Schrijf je nu gemakkelijk online in

 ✓ Vul het formulier zorgvuldig in (gemiddeld 5 minuten).
✓ Je ontvangt een e-mail met je ingevulde gegevens.
✓ Je ontvangt binnen enkele werkdagen een officiële
bevestiging van je inschrijving.

Stel je vraag!

We streven ernaar je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. Toch liever bellen? +31 (0)85 – 016 13 00