Leergang FINEC breed succesvol met groot aantal ketenpartners in het Caribische deel van het Koninkrijk

Wagner & Company

Globalisering en technologie, en daarmee ook ontwikkelingen in financiele criminaliteit vraagt om kennisontwikkeling en meer samenwerking in de netwerken op het gebied van Financieel  Economische Criminaliteit (FINEC)

 

Als onderdeel van een brede FINEC aanpak heeft het Korps Politie Caribisch Nederland in samenwerking met de Inter-Continental University of the Caribbean en met financiële steun van het Openbaar Ministerie een 3-jarige leergang voor alle partners in de signalering en strijd tegen financiële criminaliteit ontwikkeld en gerealiseerd. Verder is dit niet alleen voor Caribisch Nederland gebeurd, maar ook voor Aruba, Curaçao en St. Maarten. Het College van Korpschefs heeft afgesproken dit initiatief de komende jaren te omarmen en te steunen. Politiecollega’s en partners kunnen deze leergang die verzorgd wordt onder leiding van Prof. drs. Wagner in samenwerking met Prof. dr. ir. Cijntje, Sydney Justitiana MBA, Prof. dr. Kunneman, drs Simone van der Zee, dr Nelly Schotborgh, Amicar Rodriques (Politieacademie) en Brecht van der Ende ( Wagner & Company) volgen. De komende 3 jaar wordt elk jaar op alle landen deze leergang gegeven met als doel een breed netwerk te vormen tegen deze vorm van criminaliteit, kennisontwikkeling en samenwerking tussen de partners te bevorderen.

 

Het Korps Politie Caribisch Nederland heeft ook een aparte unit FINEC met taakaccenthouders opgericht en hoopt door deze ontwikkeling financiële opsporing te versterken en Caribisch Nederland veiliger te maken. Na de aftrap in Aruba, was het de afgelopen weken de beurt aan Caribisch Nederland. Er waren veel deelnemers en de tevredenheid van de deelnemers was groot. Dit is een belangrijke stap geweest en volgend jaar start deze leergang dus weer opnieuw.

 

Finec

Op de bovenstaande foto zijn de deelnemers van diverse ketenpartners te zien na de afronding van de FINEC-leergang.

( KPCN, KMar, MCB, Havenmeester, Directie Toezicht en Handhaving, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en de Rijksrecherche, Financial Intelligence Unit (FIU), ICUC.

Lysanne Eggens
Lysanne Eggens
Programma adviseur
© Copyright Wagner & Company 2023 Gebouwd door Saam' uit Groningen